Statistika prijav

V ponedeljek, 11. septembra, smo zaključili z zbiranjem prijav na 8. bienale Brumen, za vas pa smo izbrali nekaj statističnih zanimivosti o letošnjih prijavah.

392 uspešnih prijav

Za priznanja in nagrade Brumen se bo letos potegovalo 392 prijav, od tega gre pri 29 prijavah za študijske projekte, ki so nastali pod mentorstvom v sklopu študijskega procesa.

url.gif

33% vseh projektov so identitete

Največ projektov smo prejeli v kategorijah Identitete in Komunikacijska in promocijska gradiva, ki skupaj predstavljata skoraj dve tretjini vseh prijav. Z veseljem tudi ugotavljamo, da je v primerjavi s prejšnjimi bienali prijav s področja digitalnih produktov in storitev ter tipografije opazno več.

brumen8_statistika_2_kategorije.gif

137 sodelujočih prijaviteljev

Prijave smo prejeli od 137 prijaviteljev, od tega ima kar 71 (torej več kot polovica) sodelujočih več kot eno samo prijavo. Med njimi je 54 prijaviteljev z do 5 prijavami, 17 pa jih ima več kot 5 prijav.

brumen8_statistika_3_prijavitelji.gif

6,41  datotek na prijavo

Prijavitelji so v veliki meri koristili možnost portfelijske predstavitve, saj je najpogostejše število priponk v prijavi vseh razpoložljivih 12 datotek. V primeru uvrstitve projekta na bienale bodo slike objavljene v novi spletni galeriji, tiskanem katalogu in v nekaterih primerih tudi na pregledni razstavi.

url2-1.gif

Pripravili smo še nekaj zanimivih vpogledov v prijave na letošnji bienale: če bi radi pobliže spoznali svojo konkurenco, vas zanima statistika ali pa vas le navdušujejo animirane grafike, vas vabimo, da nam sledite na Facebooku, Instagramu in Twitterju.

Vsem prijaviteljem se še enkrat zahvaljujemo za vse prijave, jim želimo veliko sreče pri žiriranju in: naj zmaga najboljši!