8. bienale Brumen: znani so nagrajenci!

V torek 24. oktobra so bile v Narodni galeriji podeljene nagrade Brumen. Letos je najvišja nacionalna oblikovalska priznanja prejelo 11 projektov, med njimi je bila podeljena tudi velika nagrada Brumen. Vse uvrščene, nagrajene in prijavljene projekte si lahko ogledate v novi spletni galeriji na galerija.brumen.org.

Prejemnik velike nagrade Brumen za odlično oblikovanje je projekt Koordinate zvoka, za katerim stojita oblikovalec Nejc Prah in fotograf Klemen Ilovar. Projekt za serijo glasbenih dogodkov v organizaciji Žige Murka v koprodukciji s Pritličjem nastaja že vrsto let, letos pa je tudi mednarodna žirija 8. bienala Brumen v plakatih prepoznala visok nivo kakovosti, o katerem so zapisali: "Neustrašna, nora, tehnično raznolika, presenetljiva mešanica zamisli, ki je polna detajlov, zavita pa je v zares izvirno in edinstveno oblikovalsko sporočilo. Prav vsi plakati v seriji so izjemni!"

Letos je poleg oblikovalcev nagrajenih projektov izvod nagrade prejel tudi naročnik. "Dejstvo je, da brez naročnikov ni oblikovanja", je ob otvoritvi povedal Radovan Jenko, predsednik Fundacije Brumen: "Oblikovanje se v širši javnosti prepogosto zaznava kot hermetično zaprta strokovna sfera, kot končna dekoracija in pika na i, vendar vse več naročnikov na naše veselje prepoznava prednosti, ki jih prinese vključevanje oblikovalcev v razvoj produktov in storitev od samega začetka. Takšni premiki so bistven del razvoja in napredka, ki podjetjem omogočajo konkurenčnost na mednarodnem tržišču."

Podeljenih je bilo skupaj 11 nagrad Brumen.

Prejemniki so:

Vsem prijaviteljem bienala in obiskovalcem razstave se iskreno zahvaljujemo ter vas vabimo, da si uvrščena in nagrajena dela v Narodni galeriji ogledate vse do 26. novembra 2017.