8. bienale Brumen: 90 uvrščenih projektov

Mednarodna žirija 8. bienala Brumen je ob svojem obisku v Sloveniji v začetku meseca izbrala uvrščene projekte, prejemnike priznanj za odlično slovensko oblikovanje. Prijavitelji, sodelujoči avtorji in naročniki so bili o uvrstitvi že obveščeni, vabimo pa vas, da se nam pridružite na otvoritvi pregledne razstave, ki bo 24. oktobra 2017 ob 19.00 v Narodni galeriji. Na njej bodo premierno javno predstavljeni vsi uvrščeni projekti, razglasili in podelili bomo tudi nagrade Brumen, ki jih je žirija prav tako že določila.

23% prijavljenih projektov

Na bienale se je uspešno prijavilo 392 projektov, od katerih je mednarodna žirija na bienale uvrstila 90 projektov, ki prejmejo priznanje za odlično slovensko oblikovanje in se potegujejo za nagrade Brumen in veliko nagrado Brumen.

73 naročenih realiziranih projektov

Velika večina uvrščenih projektov je realiziranih projektov, ki so nastali kot odgovor na naročilo oz. v dialogu z naročnikom. Le en uvrščen projekt je bil fiktiven, nastal je kot študijski projekt.

4 študijski projekti

Med 90 uvrščenimi projekti so 4 študijski, nastali pod mentorstvom v sklopu študijskega procesa. Od tega je bil 1 projekt naročen in realiziran, 1 je bil natečajni predlog, 1 avtorski in 1 fiktivni projekt.

Visok nivo prijavljenih projektov

Uprava Fundacije Brumen je med prijavljenimi deli prepoznala visok splošni nivo kakovosti, čeprav so zahtevni kriteriji mednarodne žirije letos na bienale uvrstili ožji izbor projektov. Ker si bienale prizadeva izpostaviti celovit pregled oblikovanja v zadnjih dveh letih, je Fundacija sprejela odločitev, da bodo v katalogu 8. bienala Brumen in spletni galeriji letos poleg uvrščenih in nagrajenih del predstavljeni vsi prijavljeni projekti. Vsak prijavitelj bo tako prejel brezplačen izvod kataloga.

Vas zanima, katerih 90 projektov je letos prepričalo mednarodno žirijo in kdo so prejemniki nagrad? Pridite v Narodno galerijo 24. oktobra ob 19.00!

SaveSaveSaveSave