Robert Žvokelj: vidna sporočila

Vidna sporočila Roberta Žvoklja so peti del serije samostojnih razstav slovenskih oblikovalcev v organizaciji Fundacije Brumen, ustanove za promocijo oblikovanja vidnih sporočil.

Sporočilo za medije

 

Slikovni material

 

Več informacij in kontakt

Hana Cirman
pr@brumen.org
040 471 458

 

Fundacija Brumen

Fundacija Brumen, ustanovljena leta 2003, je neprofitna organizacija s statusom ustanove v javnem interesu. Zavzema se za promocijo kakovostnih vidnih sporočil in ozaveščanja javnosti o njihovem pomenu. V njeni organizaciji je nastalo že več kot 50 dogodkov, razstav in predavanj, med drugim sedem bienalov Brumen. Fundacija nosi ime Jožeta Brumna, slovenskega pionirja oblikovanja na področju vidnih sporočil, ki je avtor mnogoterih knjižnih oprem, še posebej likovnih publikacij. Njegovo najbolj znano delo so Kosovelovi Integrali, ki so izšli leta 1967.

 

Bienale slovenskega oblikovanja Brumen

Bienale predstavlja cvetober slovenskega oblikovanja v preteklih dveh letih. Dela strokovno oceni in nagradi mednarodna žirija, katere člani so priznani oblikovalci svetovnega merila. Žiranti ob ocenjevanju sodelujejo tudi na mednarodni konferenci, enem od dogodkov bienala Brumen, kjer predstavijo lastne oblikovalske dosežke in jih teoretsko nadgradijo s predavanjem.

 

9. bienale Brumen bo potekal v jeseni 2019.