Back to All Events

Miljenko Licul: vodeni ogled razstave

Vabimo vas, da se nam pridružite na vodenemu ogledu razstave Miljenko Licul: Oblikovanje za državo v torek, 2. julija 2019, ob 11. uri v Zgodovinskem atriju Mestne hiše.

Petra Černe Oven, Liculova nekdanja študentka, profesorica na ALUO ter urednica monografije Miljenko Licul, nam bo predstavila zasnovo potujoče razstave ter svoj strokovni vpogled v avtorjev obsežni opus, ki je zaznamoval likovno identiteto slovenske države ter vsakdana njenih državljanov.

V svojem prispevku v monografiji je strnila svoje spomine na Liculovo pedagoško delo in med drugim zapisala:

Če zberemo ustno izročilo, nam hitro postane jasno, da so ga mnogi študenti izjemno cenili, za nekatere je bil celo »daleč najboljši profesor na aluo-ju«. Večina tistih, ki so imeli opraviti z njim, je cenila njegov neortodoksni pristop, širino in odprtost in so se navdušeno odločali za izbirni predmet tudi v višjih letnikih, ne glede na to, ali so bili študentje industrijskega oblikovanja ali vizualnih komunikacij. Veliko študentov se ne spominja konkretnih znanj ali projektov, pač pa se Licula spominjajo po neformalnih pogovorih, po umirjenem glasu, s katerim je vodil razpravo in tudi po tem, da je znal potrpežljivo poslušati študente, ki so imeli kaj povedati. S tistimi, ki jih tipografi ja ni zanimala, pa tudi ni izgubljal časa.