Back to All Events

8. bienale Brumen: vodeni ogled po razstavi

Ujemite enega izmed zadnjih dni razstave 8. bienala slovenskega oblikovanja Brumen in se nam pridružite na vodenem ogledu! Po razstavi, na kateri je predstavljenih 90 uvrščenih projektov, med njimi tudi 11 prejemnikov nagrade Brumen, vas bosta popeljala Anja Delbello in Aljaž Vesel, ki tvorita oblikovalski tandem AA. Kot avtorja letošnje podobe in sodelavca pri prenovljeni zasnovi bienala Brumen bosta objasnila tudi nekatere letošnje spremembe, ki so vplivale na izbor razstavljenih del, ter likovno podobo, ki predstavlja letošnjo iteracijo bienala.

Vodstvo bo potekalo v Narodni galeriji v četrtek, 23. novembra, ob 18:00. Za obisk velja običajna vstopnina, torej 3 €, študentje in dijaki pa imajo prost vstop.

Vabljeni!

***

Anja Delbello in Aljaž Vesel (oba 1988) tvorita oblikovalski tandem AA, katerega pristop je oblikovanje, ki je osnovano na vsebini in ima v mislih končnega uporabnika/bralca/gledalca. Manifestirata ga večinoma skozi knjige, plakate, celostne podobe in informacijske grafike. Njuno delo je bilo večkrat razstavljeno in nagrajeno doma in v tujini (bienale Brumen, Slovenski knjižni sejem, Type Directors Club New York, Information is Beautiful Awards, Malofiej …).

Later Event: November 30
8. bienale Brumen: izid kataloga