9. bienale slovenskega
oblikovanja Brumen

Sponzorji

Mercator
generalni sponzor 9. bienala Brumen

Skupina Mercator je ena največjih gospodarskih skupin v Sloveniji ter v celotni regiji Jugovzhodne Evrope. Kot družbeno odgovorno podjetje, ki se zaveda vpetosti v širše družbeno in naravno okolje, si Mercator prizadeva prispevati k višji kakovosti življenja in k razvoju tako v lokalnih okoljih kot na vseslovenski ravni. Drugič zapored nastopa tudi kot generalni sponzor bienala slovenskega oblikovanja Brumen.

Mercator to jesen celovito prenavlja ambient in ponudbo kletne samopostrežne trgovine Maxi market, po prenovi pa obljublja trendovsko prodajalno po najboljših svetovnih vzorih. Tudi pasaža bo pridobiva nov, bolj dinamičen utrip. Blagovnica Maxi ima od nekdaj posebno vlogo v mestu, ne le za nakupovanje, temveč tudi za druženje, saj je posebej zaradi market trgovine v pasaži pestro in zanimivo stičišče zaposlenih v okoliških pisarnah, dijakov in študentov, obiskovalcev mesta in turistov. Po mnenju mnogih zvestih obiskovalcev market trgovina Maxi pravzaprav nima primerljive alternative v mestu. Njene prednosti so bližina središču, tradicija, raznolikost in velika izbira, prijazni in ustrežljivi zaposleni, urejenost, prijeten ambient. Zato z veseljem pričakujemo prenovo Maxi market trgovine z novimi vsebinskimi in tudi oblikovnimi rešitvami.

Celtra
sponzor kategorije Digitalni produkti in storitve

Celtra je hitro rastoče AdTech podjetje z več kot 180 zaposlenimi po celem svetu z izpostavami v Bostonu, New Yorku, San Franciscu, Londonu, Ljubljani in Singapurju. Podjetje globalnim akterjem kot so Tweeter, Spotify, TripAdvisor, Adidas ponuja programsko opremo v oblaku, s katero lahko upravljajo kreativno življenje svojega digitalnega oglaševanja. Njihova platforma, ki kreira, upravlja, testira in optimizira spletno oglaševanje, znamkam pomaga sprejemati informirane odločitve pri razporejanju sredstev. Preplet vsebine in medijev omogoča kar največjo transparentnost, nadzor, hitrost in agilnost. Podjetja s pomočjo Celtre svoje ideje z večjo ustvarjalno svobodo in uvidom pretvorijo v učinkovitost.

Elektro Ljubljana
sponzor kategorije Informacijsko oblikovanje

Elektro Ljubljana upravlja z največjim elektroenergetskim distribucijskim omrežjem v Sloveniji in je vodilno podjetje na področju e-mobilnosti. V sklopu družbenoodgovornih aktivnosti podpira projekte, ki si prizadevajo za izboljšanje kvalitete življenja, za dobrobit družbe in okolja, na področju umetnosti najvidneje s podporo produkcijskega prostora Stare mestne elektrarne.

Podjetje se leta 2019 predstavlja z novo celostno grafično podobo, ki temelji na simboliki strele in silhueti ptice štorklje. Ta podoba ni naključje, saj v podjetju že leta skrbijo za izolacijo elektroenergetskih objektov in tako varujejo ptice pred nesrečami. Posebno skrb namenjajo štorkljam, skupaj s Prirodoslovnim muzejem Slovenije, Društvom za opazovanje in proučevanje ptic DOPPS in Zavodom RS za varstvo narave sodelujejo pri obročkanju in prestavljanju njihovih gnezd. Prenova CGP podjetja je spodbudila tudi družbeno odgovorni projekt Leti, leti štorklja. V sodelovanju z DOPPS sta bili na dve štorklji nameščeni telemetrijski napravi, prek katerih lahko na interaktivnem zemljevidu spremljamo njuno pot v Afriko.

Union Hoteli
sponzor kategorije Komunikacijski in promocijski materiali

Ljubljanska hotelska skupina Union Hotels Collection združuje pod svojim okriljem štiri hotele v samem mestnem središču, ki izpolnjujejo želje in pričakovanja gostov z vseh koncev sveta. Začetek zgodbe predstavlja secesijski Grand hotel Union in Unionska dvorana, zgrajena leta 1905 po načrtih arhitekta Josipa Vancaša. V preko 110-letni zgodovini so se ljubljanski secesijski ikoni pridružili še nedavno preimenovani sestrski uHotel, retro-elegantni Hotel Lev ter hipstersko-futuristični Central hotel.

Od leta 2019 se skupina predstavlja s prenovljenimi blagovnimi znamkami, sistem pa vključuje tako prenovo krovne blagovne znamke kot tudi prenovo posameznih blagovnih znamk vseh štirih hotelov z individualnim konceptom za vsako izmed njih.

Mič Styling
sponzor kategorije Identitete

Tiskarna Radovljica
sponzor kategorije Publikacije

Goričane

Družba Goričane izhaja iz ene najstarejših slovenskih papirnic, ki je bila ustanovljena leta 1740. Na današnji lokaciji družba papir proizvaja od leta 1788. Od leta 1890 in do konca 20. stoletja je družba proizvajala tudi celulozo, a se je temu izdelku odpovedala na podlagi strateške usmeritve v okolju prijazno proizvodnjo. Danes družba proizvaja predvsem brezlesne papirje visoke kakovosti. Lega v osrčju Evrope ter na stiku Vzhoda in Zahoda ji je omogočila prisotnost na zahtevnih svetovnih trgih, pri čemer jo poslovanje v z naravnimi lepotami bogatem prostoru vzpodbuja k nenehnim proizvodnim izboljšavam in okolju prijaznemu poslovanju.

Družba ima certifikate ISO 9001:2008, ISO 14001:2004, FSC in PEFC.