Razpravi o avtorskih pravicah

Kako dobro poznate avtorsko pravo na področju oblikovanja? Kaj pa pravice, ki se nanašajo na avtorske pravice v elektronskih medijih? Ker oblikovalci pogosto ne vemo, kako zaščititi svoje pravice, ali pa, kako ravnati, da ne prekršimo tujih, Fundacija Brumen skupaj z Muzejem za arhitekturo in oblikovanje pripravlja dve razpravi o avtorskih ter sorodnih pravicah, ki so pomembne za oblikovalce. Prva razprava bo posvečena ugotavljanju tega, kaj avtorske in sorodne pravice sploh so, do kod segajo, kako jih definira avtorsko pravo in kako jih uveljavljati v praksi. O tem bosta spregovorila dr. Miha Trampuž, strokovnjak za mednarodno avtorsko pravo, avtorsko pravo v likovni umetnosti, in Branko Oman, pravnik in vodja pravne pisarne in direktor Avtorske agencije za Slovenijo.

V drugi razpravi se bomo v družbi dr. Maje Bogataj Jančič, vodje Inštituta za intelektualno lastnino v Ljubljani, posvetili avtorskim pravicam v elektronskih medijih.

Obe razpravi bo povezoval mag. Sašo Urukalo grafični oblikovalec in sodni izvedenec in cenilec za področje oblikovanja vizualnih komunikacij ter avtor knjige Odločitev za odgovornost.

Obe razpravi se začneta ob 18h, vstop je prost.

Foto: MAO

 

 

 

Fundacijanika