Priporočamo: Design Driven Developement

V tednu, ko smo odprli razstavo 6. Brumna, v Ljubljani poteka tudi Interneet Week Ljubljana. Izmed številnih zanimivih dogodkov posebej priporočamo predavanje Simona Raessa (Ginetta) z naslovom "Design Driven Developement". Razvoj, ki ga poganja oblikovanje / Design Driven Development

sre, 23. 10. ob 18h, Kavarna Slamič, Ljubljana

Na začetku projekta je cilj vseh članov ekipe narediti izjemen produkt, ki bo spreminjal življenja ljudi. V praksi pa pomanjkanje skupnih ciljev in medsebojnega razumevanja pogosto pripeljeta do povprečnih rezultatov in izdelkov, ki pravzaprav nikomur ne ugajajo.

V studiu za razvoj spletnih in mobilnih aplikacij Ginetta se trudijo to spremeniti. Na osnovi tehničnega znanja in poglobljenih izkušenj so razvili celosten pristop za hitrejši razvoj boljših izdelkov: oblikovalce, razvijalce in naročnike povezujejo v multidisciplinarne skupine, ki sodelujejo pri doseganju skupne vizije. “Design Driven Developement” (Razvoj, ki ga poganja oblikovanje) je skupek obstoječih metodologij, povezanih na nov, močnejši način. Simon Raess bo v svojem predavanju predstavil osnovne principe tega razvoja in njegove prednosti za vse strani, vpletene v proces.

Simon Raess je ustanovitelj in design strateg v studiu Ginetta iz Züricha.Pred tem je delal na Googlu kot oblikovalec uporabniške izkušnje na različnih projektih, kot so Google Docs, Tasks, Charts, Movie Showtimes, Privacy Dashboard in na nekaj strateških projektih. V svojem predavanju bo pretresel naše razumevanje spletnega oblikovanja, oblikovanja uporabniške izkušnje in projektnega vodenja, v zameno pa pričakuje provokativna vprašanja iz publike.

Na dogodek se je treba prijaviti

Fundacijanika