Predstavljamo žirijo: Nedjeljko Špoljar

Nedjeljko Špoljar, glavni in kreativni direktor zagrebškega studia Sensus Design Factory, je na področju oblikovanja samouk, za poklic pa se je dokončno odločil ob ogledu razstave Mirka Ilića leta 1992. Večina naročnikov studia, ki ga Špoljar vodi skupaj s soprogo Kristino, so kulturne inštitucije, založbe in oglaševalske agencije, poleg tega pa dela s številnimi drugimi podjetji in inštitucijami z različnih področij. Njegova dela so bila razstavljena po vsem svetu in izpostavljena v številnih prestižnih oblikovalskih organizacijah in publikacijah, vključno s American Institute of Graphic Arts - Aiga, Type Directors Club New York, Comunication Arts, ID Magazine, GRAPHIS in Print Magazine.

Pojavljajo se tudi v številnih publikacijah - v  skupno preko kot sedemdesetih knjigah in revijah izdajateljev kot so ROTOVISION, Rockport Publishers, Harper Collins Publishers, PIE Books in Die Gestalten Verlag.

Dela Nedjeljka Špoljarja so tudi del stalnih zbirk oblikovanja hrvaške Akademije znanosti in umetnosti, Muzeja za arhitekturo in oblikovanje v Ljubljani, Muzejskega dokumentacijskega centra Zagreb, denverskega umetnostnega muzeja, univerze Columbia v New Yorku, nemškega Buch-und Schriftmuseum v Leipzigu in francoske Bibliothèque nationale v Parizu.

Več:

Ostali člani žirije 6. Brumna