Predstavljamo žirijo: Anette Lenz

Opisujejo jo kot francosko oblikovalko nemškega porekla, mojstrico združevanja nemške rigidnosti in francoske svobode izražanja, milo in tiho oblikovalko, katere dela so vse prej, kot to: drzna, barvita in “glasna”. Po študiju grafičnega oblikovanja v Muenchnu se je v Parizu pridružila kulturno-politični skupini Grapus, kasneje sodelovala pri ustanovitvi kolektiva "Nous Travaillons Ensemble", leta 1993 pa ustanovila atelier Anette Lenz.

Za oblikovanje se je navdušila že kot otrok, saj je bila kot majhna punčka vedno navdušena nad pohvalami, ki so jih požele njene risbice. Kasneje se je poskušala v različnih umetniških izrazih – filmu, glasbi skozi igranje prečne flavte ... in nato končno odkrila grafično oblikovanje. To jo je pritegnilo predvsem zato, ker je mogoče projekt od začetka do konca izpeljati sam.

V njenem portfoliu med drugim najdemo vidne identitete več francoskih mest, obsežne serije plakatov za pariška gledališča ter projekte za naročnike, kot so francoski ministrstvi za zunanje zadeve ter kulturo in komunikacije, muzeje, hotele in TV postaje. Je članica elitne AGI (Alliance Graphique Internationale).

Več:

Foto: ssahn.com