Spremembe pri članih uprave in nadzornega sveta

Na Fundaciji Brumen je zavel svež veter. Tako si spodaj lahko preberete kaj več o novih članih uprave in nadzornega sveta.  

Novi člani uprave:

Ajda Bevc

Rojena leta 1988 v Ljubljani, trenutno absolventka Akademije za likovno umetnost in oblikovanje. Dela kot samostojna oblikovalka, trenutno je redna zunanja sodelavka časopisa Dnevnika na oddelku infografike. Soavtorica grafične podobe Ustavnega sodišča republike Slovenije in njegovih publikacij ter občasna sodelavka MoTa - muzeja tranzitorne umetnosti. Za oblikovanje obrazcev Ustavnega sodišča je leta 2013 na 6. bienalu vidnih sporočil Slovenije s soavtorico Petro Bukovinski prejela Brumnovo nagrado v kategoriji infografika.

 

Petra Bukovinski

je absolventka vizualnih koomunikacij na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje. Med študijem je soorganizirala razstave najboljših študentskih del Oko za oko ter sodelovala na tipografskih delavnicah TipoRenesansa (2010, 2011). Sodelovala je na različnih razstavah. Med večjimi so mednarodna razstava Zgraf (2011) ter 5. in 6. bienale vidnih spročil Slovenije(2011, 2013). Leta 2011 je prejela posebno priznanje Akademije za likovno umetnost in oblikovanje za odlične študijske dosežke. Na 6. bienalu vidnih sporočil Slovenije sta skupaj s soavtorico Ajdo Bevc prejeli Brumnovo nagrado v kategoriji infografika za prenovo obrazcev Ustavnega sodišča Republike Slovenije. Poleg samostojnega dela, od februarja 2013 sodeluje na področju infografike in oblikovanja časopisa Delo, in je del studia Mashoni.

 

Primož Pislak

Ljubljana, 1970, univerzitetni diplomirani inženir arhitekture. Končal je Srednjo šolo za oblikovanje in fotografijo v Ljubljani, diplomiral na UL, Fakulteta za arhitekturo, Katedra za oblikovanje. Je oblikovalec vizualnih komunikacij in kreativni vodja Luks studia, katerega delo zajema infografiko, znamčenje in celostno identiteto s poudarkom na razvoju tržnih znamk slovenskega znanja in porekla. Je sodelavec in podpornik tako arhitekturnih kot oblikovalskih razstav oz. dogodkov. Je tudi avtor ali soavtor številnih del, nagrajenih na bienalih vidnih sporočil Slovenije.

 

Novi člani nadzornega sveta:

Petra Černe Oven

je oblikovalka, predavateljica in avtorica člankov in knjig s področja tipografije, informacijskega oblikovanja ter teorije in zgodovine oblikovanja. Kot samostojna oblikovalka je prejela prestižne nagrade tako doma kot v tujini. Doktorirala je na Oddelku za tipografijo in grafično komunikacijo na Univerzi v Readingu (VB). Je avtorica številnih razstav, iniciirala je konference in predavanja, soustanovila knjižno Zbirko 42 (Društvo Pekinpah, skupaj z dr. Barbaro Predan). Je slovenska predstavnica svetovnega tipografskega združenja AtypI in predava na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani.

 

Jure Kožuh

Ljubljana, 1984, univerzitetni diplomirani oblikovalec, diplomiral na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje, smer Oblikovanje vizualnih komunikacij. Za diplomsko delo je prejel študentsko Prešernovo nagrado. Deluje kot art direktor v studiu arnoldvuga+ in kot kreativni direktor v oblikovalskem studiu Grafikarna. Posveča se oblikovanju vizualnih komunikacij, informacijskemu in interaktivnemu oblikovanju ter oblikovanju črkovnih vrst. Za svoje delo je prejel dve Brumnovi nagradi in večje število Brumnovih priznanj odličnosti.

 

Katarina Kumelj, predsednica (predstavnica ustanovitelja, podjetja Riko)

 

 

FundacijaFundacija Brumen