John L. Walters

VB, gost 5. BVSS & MOD (2011) Rojen v Britaniji. Živi v Londonu. Je urednik ter solastnik Eye, mednarodne revije o grafičnem oblikovanju. Walters, diplomant matematike in fizike univerze King's College London (KCL), začne poklicno pot kot jazzovski skladatelj, pop glasbenik in glasbeni producent. Nadaljuje z novinarstvom, v devetdesetih pa zasnuje nagrajeno zvočno publikacijo Unknown Public(skupaj z Laurencem Astonom). Za časopis The Guardian piše o jazzu in glasbi sveta.

V preteklem desetletju je gostujoči predavatelj na univerzah in konferencah po vsem svetu, v letih 2003–6 pa zunanji izpraševalec na šoli za umetnost in oblikovanje Central Saint Martins. Kot Eyev urednik organizira tri forume revije Eye in dva enodnevna simpozija (skupaj s šolo UAL Camberwell College of Arts).

Leta 2010 je sokurator konference o oblikovanju in glasbi v znameniti St Bride Library. Predseduje več mednarodnim žirijam, tudi žiriji ob prvi podelitvi Evropskih nagrad za oblikovanje (European Design Awards) in žiriji 24. mednarodnega bienala grafičnega oblikovanja v Brnu. Šestkrat nominiran za nagrado BSME (British Society of Magazine Editors/Britansko združenje urednikov periodike), nagrajen pa leta 2002.

Video predavanje: Če je država digitalna, je lahko vsebina vladar?

V nekem trenutku je bilo "delo v medijih" privlačna karierna priložnost za iskrive brihte. Danes nismo več prepričani: mediji, stari in novi, lahko izbruhnejo, se sesujejo ali ugasnejo kot ognjemet. Hit tehnologije so tako privlačne (in nepredvidljive) kot pop pesmi. Družabni mediji so spremenili svet. Potrebujemo "vsebino", a kakšen pomen ima v digitalni dobi?Oktobra 2011 je med žiranti 5. bienala vidnih sporočil Slovenije. Je tudi eden od kustosov naslednje vsakoletne konference St Bride:Critical Tensions, 10.–11. novembra 2011. Januarja 2012 predava tudi na konferenci Design of Understanding.

 

Brumnovi gostjenika