Imamo finaliste!

Zaključil se je prvi krog žiriranja 6. bienala vidnih sporočil Slovenije. Letos ga je prvič opravila mednarodna žirija (doslej domača komisija): izmed 387 prijavljenih del je izbrala 249 finalistov, ki  bodo na ogled tako v katalogu 6. Brumna kot na razstavi v Narodni galeriji, potegovali pa se bodo tudi za veliko Brumnovo nagrado (najboljše delo Bienala) in Brumnove nagrade (najboljše delo v kategorijah).

Drugi krog (izbor nagrajencev) bo potekal 21. 10., dan kasneje, 22. 10., sledi svečana podelitev nagrad.

Število del, uvščenih v ožji izbor v posamezni kategoriji, si lahko ogledate na spletni strani 6. Brumna, prav tako tudi seznam uvrščenih del.

Vsem prijaviteljem najlepša hvala za sodelovanje, tistim, katerih dela so se uvrstila v ožji izbor, pa iskrene čestitke in poziv k pripravi in oddaji del za razstavo.

Rok za oddajo del za razstavo je petek, 11. oktober, na spletni strani 6. Brumna pa najdete več informacij o tem, kako dela pravilno pripraviti in oddati za razstavo.

Vsi prijavitelji del, uvrščenih v ožji izbor, bodo o uvrstitvi in načinu priprave del za razstavo obveščeni jutri po e-pošti.

Foto: razstava del, uvrščenih v ožji izbor 5. Brumna (2011).