Prodaja publikacij

Izbrane publikacije, povezane z aktivnostmi in projekti Fundacije Brumen, sedaj lahko naročite tudi prek spleta. Za naročilo nam pošljite sporočilo na info@brumen.org.

Vse navedene cene vključujejo 9,5 % ddv ali 22% ddv (razglednice), ne vključujejo pa stroškov poštnine. Po sprejetem naročilu vam bomo po e-pošti poslali predračun, po prejemu plačila pa po pošti prejmete še naročene publikacije in račun. Če potrebujete račun na podjetje, nam to, skupaj s podatki o podjetju, prosimo napišite ob naročilu.

Študentje in dijaki imajo 50% popust na cene nad 5,00 EUR.

Naročene artikle lahko prevzamete tudi osebno v pisarni Fundacije Brumen v času uradnih ur. Če želite, da vam katalog pošljemo po pošti, to prosimo obvezno sporočite ob naročilu.

Bienale Brumen (katalogi del) in mednarodna konferenca (predstavitev gostov)

 1. Bienale vidnih sporočil Slovenije (2003) 1. Bienale vidnih sporočil Slovenije (2003) in MOD

Prijavilo se je 137 slovenskih oblikovalcev s 531 deli v 18 kategorijah. V ožji izbor se je uvrstilo 196 del 63 oblikovalcev. Nagrajence so izbrali člani mednarodne žirije: Bo Linnemann (DK), Bruno Monguzzi (CH), Jean Francois Porchez (FR), Rick Poynor (UK), Mieczysław Wasilewski (PL). Slovenščina/angleščina, 244 strani.

Cena: 5,00 EUR

2BVSS 2. Bienale vidnih sporočil Slovenije (2005) in MOD

Prijavilo se je 141 slovenskih oblikovalcev s 542 deli v 22 kategorijah. V ožji izbor se je uvrstilo 205 del 65 oblikovalcev. Nagrajence so izbrali člani mednarodne žirije: Anna Berkenbusch (DE), Max Bruinsma (NL), Piotrek Młodozeniec (PL), Aleš Najbrt (CZ), Erik Spiekermann (D/USA). Slovenščina/angleščina, 294 strani.

Cena: 5,00 EUR

 3BVSS 3. Bienale vidnih sporočil Slovenije (2007) in MOD

Prijavilo se je 149 slovenskih oblikovalcev s 379 deli v 19 kategorijah. Dela za razstavo bienala so izbrali člani mednarodne žirije: Pierre Bernard (FR), William Drenttel (USA), Jessica Helfand (USA), Cyprian Koscielniak (NL/PL). Slovenščina/angleščina, 254 strani.

Cena: 5,00 EUR

 4BVSS 4. Bienale vidnih sporočil Slovenije (2009) in MOD

Prijavilo se je 126 slovenskih oblikovalcev s 431 deli v 21 kategorijah. V ožji izbor je prišlo 192 del 89 oblikovalcev. Nagrajence so izbrali člani mednarodne žirije: Peter Bilak (SK, NL), Andrzej Klimowski (UK/PL), Mark Porter (UK), Alan Záruba (CZ). Slovenščina/angleščina, 292 strani.

Cena: 10,00 EUR

 icon_5BVSS 5. Bienale vidnih sporočil Slovenije (2011) in MOD

Prijavilo se je 163 slovenskih oblikovalcev s 416 deli v 19 kategorijah. V ožji izbor je prišlo 231 del 119 oblikovalcev. Nagrajence so izbrali člani mednarodne žirije: Davor Bruketa (HR), Mervyn Kurlansky (DK), Filip Pagowski (PL/USA), Gerard Unger (NL), John L. Walters (UK). Slovenščina/angleščina, 300 strani.

Cena: 15,00 EUR

6. Bienale vidnih sporočil Slovenije (2013) in MOD

Prijavilo se je 129 slovenskih oblikovalcev s 387 deli v 19 kategorijah. V ožji izbor se je uvrstilo 249. Dela za razstavo in nagrajence so izbrali člani mednarodne žirije: Roger Black (ZDA), Alice Twemlow (VB/ZDA), Anette Lenz (GER), Oliver Reichenstein (Švica), Nedjeljko Špoljar (CRO). Slovenščina/angleščina, 320 strani.

Cena: 20,00 EUR

7. Bienale vidnih sporočil Slovenije (2015) in MOD

Prijavilo se je 130 slovenskih oblikovalcev s 376 deli v 19 kategorijah. V ožji izbor se je uvrstilo 210. Dela za razstavo in nagrajence so izbrali člani mednarodne žirije: Michel Bouvet (Francija), Liza Enebeis (VB), Max Gadney (VB), Artur Rebello (Portugalska), Leonard Sonnoli (Italija). Slovenščina/angleščina, 336 strani.

Cena: 25,00 EUR

 

 

Poster Festival Ljubljana ’09

Mojstrovine_09_prva Mojstrovine, socialno-politični plakat

V knjigi je 149 plakatov povabljenih 111 najbolj priznanih oblikovalcev plakatov na svetu, med drugim Seymour Chwast, Lex Drewinski, Milton Glaser, Igor Gurovich, Mirko Ilić, Anette Lenz, Alain Le Quernec, Luba Lukova, Bruno Monguzzi, Stefan Sagmeister, U.G. Sato, Jan Sawka, Paula Scher, Leonardo Sonnolli, Niklaus Troxler, James Victore, Miecisław Wasilewski itd. V knjigi najdemo tudi naslednja članka, ‘The Designer/Citizen’ avtorja Miltona Glaserja in ‘The Long March’ avtorja Maxa Bruinsme. 232 strani.

Cena: 1,00 EUR

Na voljo v slovenski ali angleški različici!

Tekmovanje_09_prva Tekmovanje, podnebne spremembe

V knjigi je predstavljeno prvo evropsko mladinsko tekmovanje plakatov v Ljubljani na temo podnebne spremembe. Sodelovalo je 97 mladih oblikovalcev s celega sveta, starih do 35 let. Mednarodna žirija je izbrala 125 del za razstavo in predstavitev v tej knjigi. V knjigi najdemo tudi članek ‘The Social Role of the Graphic Designer’ avtorja Pierra Bernarda. Slovenščina/angleščina. 176 strani.

Cena: 1,00 EUR

Razglednice na temo podnebnih sprememb

Avtorji: Timo Berry, Bulent Erkmen, Anastasia & Alexandra Faldina, Milton Glaser, Jason Grant, Andrew Lewis, Rico Lins, Luba Lukova, Piotr Mlodoženiec, Mehdi Saedi, Stefan Sagmeister, U.G. Sato, Jan Sawka, Henry Steiner, Mieczyslaw Wasilewski, Lourdes Zolezzi.

Cena: 0,50 EUR / kos

 

 

Poster Festival Ljubljana ’11

 

 Mojstrovine_11_prva Mojstrovine, razkriti obrazi rasizma

V knjigi je predstavljen 101 plakat 86 vidnejših svetovnih ustvarjalcev plakata iz 29 držav, med drugim Pierre Bernard, Bülent Erkmen, Janping He, Luba Lukova, Filip Pągowski, James Victore, Mieczysław Wasilewski itd. Katalog je dvojezičen slovensko angleški, 232 strani.

Cena: 12,00 EUR

 Moje delo_11_prva Moje delo, častni gosti

Modri katalog je s svojimi 173 stranmi posvečen osemnajstim častnim gostom Poster Festivala Ljubljana ’11. Avtorja uvodnih besedil sta dr. Ksenija Berk in Brane Kovič.Vsak častni gost je predstavljen na več straneh: življenjepisu sledijo plakati, ki prikazujejo oblikovalčevo družbeno angažiranost, pa naj gre za boj proti rasizmu, drogam, uničevanju narave ali vojnam.  Poleg oblikovalskega pregleda tako katalog nudi tudi pogled na družbene probleme dvajsetega in enaindvajsetega stoletja. Katalog je dvojezičen slovensko angleški.

Cena: 12,00 EUR

 Mojstrovine_11_prva Mladi, študentska dela

Katalog na 165 straneh prikazuje 125 plakatov 111 študentk in študentov, ki so se uvrstili v ožji festivalski izbor. Spremlja jih predgovor oblikovalca in vodje festivala Radovana Jenka ter komentar nekdanjega slovenskega varuha človekovih pravic Matjaža Hanžka s fotografijami romskih naselij  Arneja Hodaliča. Svoje misli o rasizmu so zapisali tudi mentorji študentov z groningenske, ljubljanske,  pariške in varšavske akademije, spremljajo pa jih iskrivi prebliski študentov.Na zadnjih straneh je predstavljen projekt Amnesty International Slovenije, ki je s svojimi delavnicami začrtala smer razstave Otroci/Kids.

Katalog Mladi, Študentska dela/Youth, Student Works ni le lep kolaž različnih plakatov, ampak v besedi in sliki prikazuje, kako rasizem vidijo in tolmačijo mladi. Katalog je dvojezičen slovensko angleški.

Cena: 5,00 EUR

 

 

Miljenko Licul, monografija

 Miljenko Licul Monografija na 504 straneh predstavlja življenjski opus enega najpomembnejših slovenskih grafičnih oblikovalcev Miljenka Licula, dobitnika Prešernove nagrade. Oblikoval je znake in celostne grafične podobe za gospodarske in kulturne organizacije, embalažo, knjige in umetniške monografije. Izjemen je njegov prispevek k oblikovanju vizualne identitete nove slovenske države, oblikoval je slovenski tolar, potni list in zdravstveno kartico. Slovenščina.

Cena: 25,00 EUR

 

 

Nenad Cizl

 Cizl-Ovitek tisk 40 stranski katalog predstavlja Nenada Cizla, enega najboljših grafičnih oblikovalcev in ilustratorjev mlajše generacije. Oblikoval je plakate in celostne grafične podobe za kulturne organizacije kot sta Borštnikovo srečanje, Opera in balet Maribor ter glasbene skupine. Katalog je nastal ob razstavi v Mestni hiši v Ljubljani. Slovenščina/angleščina.

Cena: 10,00 EUR

 

Cenik velja od 1. 1. 2017 dalje. Vse cene so z ddv.

 

 


© Fundacija Brumen 2013 | Avtor/Author: Gigodesign