Fundacija

Plaktivat 3: Nasilje med mladostniki

Tam-tam je eden večjih ponudnikov plakatnih mest v Sloveniji in pobudnik projekta Plaktivat – Aktivator kolektivne zavesti. Tretja tema, ki jo za oblikovanje plakata razpisujejo skupaj z UNICEFom Slovenija, je Nasilje med mladostniki. Najboljši plakati se bodo potegovali tudi za nagrade 7. Brumna. …+

Objavljeno


Fundacija

Identiteta Slovenije po svetu

Razstava Identiteta Slovenije – Oblikovanje za državo enega najvidnejših slovenskih oblikovalcev 20. stoletja Miljenka Licula nadaljuje svojo pot po svetu. Z njo obeležili slovenski dan državnosti v kraljevi knjižnici Fakultete za humanistične študije v Kopenhagnu in v Clevelandu, letos pa se bo razstava kovancev, osebnih dokumentov in znamk predstavila še v Kanadi.

…+

Objavljeno


BVSS - Bienale vidnih sporočil Slovenije

Finalisti, predstavite se!

Fundacija Brumen želi na svoji spletni strani naročnikom oblikovalskih storitev omogočiti dostop do čim večjega števila spletnih strani slovenskih oblikovalk in oblikovalcev, oblikovalskih studiev in agencij. V ta namen bomo zbrali in na enem mestu pregledno objavili povezave do spletnih mest s kontakti vseh dosedanjih finalistov Bienalov.

…+

ObjavljenoZdravko Papič

1953–2013

Grafični oblikovalec, ilustrator, profesor na oddelku za vizualne komunikacije na ljubljanski ALUO (1991–2013), dobitnik zlate ptice (1981) in nagrade Prešernovega sklada (1996), dejaven tudi na področju marketinga (avtor lipovega lista za akcijo Slovenija, moja dežela, član žirije prvega festivala Magdalena 1999), animiranega filma, stripa. …+


Umrl je Niko Kralj

V ponedeljek, 15. julija, je v 92. letu starosti umrl Niko Kralj, oče zložljivega stola Rex in najpomembnejša figura povojnega industrijskega oblikovanja v Sloveniji.

…+


Prešernova nagrajenka

Dobitnica Prešernove nagrade za leto 2013 je ilustratorka Marlenka Stupica.
ČESTITAMO!
© Fundacija Brumen 2014 | Avtor/Author: Gigodesign